Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Když se jeden chce nastěhovat a druhý nemá kam jít

občas se stane bizarní situace, která nemá zdánlivě řešení...ale o tom naše práce je...řešení najít, nezbláznit se a vybruslit při nejmenším s úsměvem

Většina lidí si myslí, že jsem blázen. V průběhu jednoho roku pravidelně zvládnu minimálně jeden spíš více "dvoj-skoků", jak tomu říkám. Dvoj-skok říkám případu, kdy prodám nemovitost klientovi a současně kupujeme nemovitost, kam se bude stěhovat. Za léta, kdy nemovitosti prodávám, jsem tuto transakci vždy absolvovala úspěšně, ačkoliv klienti si vždy kousali nehty, kam půjdou a za co. Abych vysvětlila většinovou situaci. Klienti, co prodávají zpravidla mají jediné finance pouze z prodeje své stávající nemovitosti, proto je většinou problém, že nechat nákup nové nemovitosti na konec transakce, prakticky nejde.

Vždy jsem to nějak vyřešila dohodou s prodávajícím makléřem, ale tentokrát se mi stala divná příhoda. Náš dvoj-skok se totiž proměnil ve čtyř-skok, což mohu říct, že se už špatně sleduje. Tento čtyř-skok nemá nic společného s Olympiádou v Riu ani s žádnou sportovní disciplínou. Jde o to, že ten, co prodává, současně kupuje a jsou na sebe navázány čtyři transakce, dva prodeje a dvě koupě. Vše vypadalo idylicky, já si malovala, jak vše dopadne, že tohle bude můj rekord, za který si zasloužím pozitivní hodnocení klienta. Ouha!

Už v první fázi bylo vše zle, protože kupující nedosáhli na 100% hypotéku a dofinancovávalo se stavební spořením, což trvalo skoro pět měsíců!!!!! Prodávajícím tekly nervy, protože v panice stěhování po 28 letech z milovaného bytu byli sbaleni prakticky během týdne a tudíž žili dalších x měsíců mezi krabicemi, bez ohledu na mé rady, že je ještě brzy se balit :-D.

Další akce byla, že moji prodávající nemohli najít vhodnou nemovitost a propadali panice.Když už něco našli, nebyla tam studna, elektřina nebo příjezdová komunikace a u jedné stála nemovitost skoro na samotě, kde lišky dávají dobrou noc. Nic proti samotě, ale pro člověka zvyklého bydlet 28 let v paneláku na sídlišti si myslím, že to není zrovna ideální řešení,aby slyšeli i trávu růst.

Úvěr se krásně blížil ke svému zdárnému konci, pokud by úřednice na checkpointu na poště neudělala chybu v ověřovací doložce na jméně prodávajícího, nemuselo vše trvat dalších 10 dní déle, ale budiž. Našli jsme i novou nemovitost a prodávající nemovitosti se tvářili, že není problém ji uvolnit takřka okamžitě.

Takže akce kulový blesk spuštěna. Bohužel prodávající na konci řetězce si neprozíravě zaplatili dovolenou na Slovensku, tudíž se neodstěhovali v dostatečném termínu a my jsme měli již kupující za dveřmi. DOSLOVA!!!Našim kupujícím totiž skončila nájemní smlouva na bytě, kde bydleli, formálně už byli majitelé nemovitosti a chtěli si byt převzít. Došlo nám k rozkolu a překrytí na 10 dní, než náš prodávající na konce řetězce dojede ze Slovenska. Kam dát svoje klienty? Tot otázka. Stěhovat se po bezmála 30-ti letech z 3+kk plného krámů na hotel asi nejde, že a představa, že by na 10 dní současný majitel a minulý bydleli v jednom bytě 3+kk mi naháněla hrůzu a co teprv jim.

Jak se situace vyřešila? Já si vzala Lexaurin, chvíli si zameditovala a nebrala telefony a vymyslela jsem, že svoje klienty umístím do své vlastní nemovitosti s tím, že nový majitelé jejich bývalé nemovitosti jim nechají jeden pokoj až po strop narvaný věcmi, aby se nemuseli stěhovat hned.

Sousedka pod bývalými majiteli poskytla azyl jejich 12-ti orchidejím na 10 dní, rybičky putovali k sousedovic klukovi,mixér pod paži a jelo se. Když jsem sepisovala předávací protokol na byt, ještě nebyli odstěhovaní bývalí majitelé a už se noví stěhovali a skládali jednu krabici přes druhou. Já už neměla kde sedět, tak jsem seděla na parapetu, dostala jsem buchtu a kafe a říkala si, jak je dobře, že se snad minimálně dalších deset let nebudu stěhovat...snad už čtyř-skok nebude...nebo příště rovnou 6-ti skok, at je větší sranda :-DDD

 

Autor: Eliška Grecman | úterý 2.8.2016 23:15 | karma článku: 17,01 | přečteno: 1202x
  • Další články autora

Eliška Grecman

Když cestuješ s chlapem…vol.1

Tak jsem se rozhodla pro pobavení popsat zážitky z cestování s mým mužem, někoho možná pobaví, někoho pobouří, ale nic jsem si nevymyslela, ani obzvlášť nijak nepřikrášlila. Možná trošku :-)

22.8.2023 v 14:34 | Karma: 22,08 | Přečteno: 956x | Diskuse| Cestování

Eliška Grecman

Všechno je maňana, take it easy a don 't worry aneb možná si to sami komplikujem

Určitě jste už slyšeli o jižanské pohostinnosti, kontaktnosti, jejich siestách, ale i laxnosti. Nevím, zda je to dáno těmi vedry, ale rozhodně se nepředřou. Ale co když jejich způsob života má něco do sebe?

13.2.2023 v 20:32 | Karma: 20,29 | Přečteno: 641x | Diskuse| Cestování

Eliška Grecman

Mimo sezónu a mimo turisty, aneb co se může stát, když jedete na vlastní pěst mimo davy

Jezdíte vždy a všude s cestovkou a sami jste se nikam neodvážili a zvažujete? Anebo jezdíte i sami, ale vždy v létě nebo nejpozději na podzim po hlavní sezóně? pojďme se podívat na pár věcí, na které lze narazit

5.2.2023 v 19:32 | Karma: 22,88 | Přečteno: 692x | Diskuse| Cestování

Eliška Grecman

Chci cestovat a poznávat svět, ALE mám omezený rozpočet

"Ty zas někde lítáš?" "Já bych si tak strašně přála se aspoň jednou za život podívat k moři, do Říma nebo třeba do Benátek, ale na to já se svým platem můžu zapomenout, to se mi nikdy nesplní." PROČ? Ptám se já...

25.1.2023 v 11:20 | Karma: 24,55 | Přečteno: 766x | Diskuse| Cestování

Eliška Grecman

Jak se z My name is nedobrovolně stalo Ich heisse.....aneb cesta za němčinou

Kolika jazyky mluvíš, tolikrát jsi člověkem, se říká. Nikdy jsem si nemyslela, že budu až tak lidská, že budu mluvit plynule třema jazyky a mým oblíbeným jazykem se stane tolik nenáviděná němčina.Cesty osudu jsou nevyzpytatelné...

6.12.2022 v 20:38 | Karma: 25,89 | Přečteno: 663x | Diskuse| Osobní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Spousta obětí střelby mohla být zachráněna, řekla matka Rakušanovi

25. dubna 2024  16:02,  aktualizováno  17:53

Na jednání výboru pro bezpečnost Sněmovny kvůli snaze opozičního ANO zřídit vyšetřovací komisi k...

Digitální stavební řízení od července bude, slíbil Bartoš. Provoz přirovnal k D1

25. dubna 2024

Ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš ve čtvrtek prohlásil, že digitální stavební řízení bude...

Deník Metro rozšiřuje regionální zpravodajství a zvyšuje náklad

25. dubna 2024

Deník Metro z portfolia mediální skupiny MAFRA posiluje přítomnost v regionech a zároveň zvyšuje...

Podvody přesáhly pět milionů, žalobce viní pojišťováka i jeho otce lékaře

25. dubna 2024  16:23

Z pojistných podvodů s celkovou škodou přesahující pět milionů korun obžaloval krajský státní...

  • Počet článků 52
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 769x
prostě já, www.naucimte.online

Seznam rubrik